Getoonde content is geschikt voor bezoekers jonger dan 24.
U ziet een versie van de website waarop geen aanbieders en promoties getoond worden. Toon aanbieders en promoties
Deze website versie toon aanbieders en promoties. Geen aanbieders en promoties tonen.

Battlejack: RPG meets blackjack in episch spel

We hebben vaker over blackjack varianten geschreven, maar dit is wel een hele bijzondere. Er is namelijk een nieuw spel op de markt, genaamd Battlejack. Dit is een blackjack spel die je (gratis!) op je mobiel kunt spelen. En het is niet zomaar een blackjack spel. Het is namelijk een combinatie van RPG en klassiek blackjack.

Natuurlijk blijft blackjack het leukst als casino spel, maar soms is het interessant om andere vormen van blackjack te ontdekken. Zelfs op de meest onverwachte manieren. Zie hier de promo video van Battlejack:

Wat is RPG?

Voor wie niet bekend is met de term RPG, dit betekent Role Playing Game en is tegenwoordig razend populair. In dit soort spellen kunnen de spelers de rol aannemen van verschillende karakters en daarmee het spel spelen. Dit zijn vaak fictieve figuren die in een fantasie wereld leven, meestal gebaseerd op boeken, films of series. RPG kan in het ‘echt’ worden gespeeld, waarbij mensen verkleed gaan als hun karakter en in het echt de rol spelen. Maar het kan ook digitaal, in een role-playing video game. Daar is Battlejack er een van.

Het spel Battlejack

battlejack

Het doel van Battlejack is gelijk aan ‘gewoon’ blackjack, waarbij het erom gaat om zo dicht mogelijk bij 21 te zitten zonder er overheen te gaan. Battlejack is geen klassiek blackjack spel, maar het kaartspel speelt wel een belangrijke rol. Het is dus niet nodig om de strategieën van blackjack te kennen, want dit is een heel ander verhaal. Wel is het nuttig om de basis spelregels van blackjack te kennen, want die kunnen goed van pas komen bij Battlejack. Tijdens het spel moet je namelijk blackjack spelen om punten te verdienen en daarmee verder te komen.

Spelverloop Battlejack

Wat Battlejack zo leuk maakt is dat het niet alleen gaat om blackjack spelen, maar ook om een team met ‘helden’ te verzamelen. Met elke winnende hand kan er een nieuw personage worden toegevoegd aan de party. In plaats van de uitbetaling 3:2 of 6:5 kunnen spelers extra’s winnen voor het team. Door te winnen verzamel je Mana, waarmee je team nieuwe skills kan ontwikkelen en dat kun je weer gebruiken om tegenstanders te verslaan. Zo krijg je dus een sterk team van helden bij elkaar waarmee je de strijd aangaat tegen je vijanden. Deze tegenstanders bestaan uit 40 bosses, die de rol van slechterik vertolken.

De wereld van Battlejack

battlejack

Er zijn honderden helden in het spel te vinden, dus je kunt dit spel voor eeuwig door blijven spelen. Elke held heeft weer zijn eigen karaktereigenschappen die je kunt inzetten tegen bepaalde tegenstanders. Het lijkt dus wel een beetje op andere spellen waar je ook een team moet verzamelen met vechtende wezens, zoals bij Pokémon. De fantasie wereld waar Battlejack zich afspeelt heet Midgard. In deze wereld staat een magische boom, de Ygdrassil, die gered moet worden van de chaos. Tijdens deze missie kunnen de helden punten verdienen door taken te volbrengen, waardoor ze weer sterker worden. Zo train je je team om steeds beter in staat te zijn om je vijanden te verslaan.

Battlejack spelen op je mobiel of tablet

Battlejack werd begin 2016 gereleased op iOS en Android apparaten. Er volgden een aantal updates en inmiddels is de 1.0.0 versie beschikbaar. Het spel is gratis te downloaden in de appstore.

In dit filmpje wordt er een uitgebreide uitleg van Battlejack gegeven. Ook kun je vast kijken welke karakters er in zitten en hoe je bepaalde dingen het beste kunt aanpakken.

Een verrassende vorm van blackjack

Zoals je ziet is Battlejack dus een compleet andere blackjack variatie dan je gewend bent. Het kan goed zijn dat dit spel je totaal niet aanspreekt, maar het kan ook juist een verfrissende verandering zijn. Als je nog niet bekend bent met RPG spellen is Battlejack een uitstekende keus om het eens uit te proberen. En als je de smaak te pakken hebt zijn er nog veel meer spellen te vinden op het internet… Natuurlijk kun je ook gewoon lekker een ouderwets potje blackjack spelen, zonder sprookjeswereld en al die fantasie figuren.